Nu mulţi cunosc adevărata istorie a României şi a vechiului teritoriu pe care se află actuala noastră ţară. Încă din preistorie, teritoriul românesc a fost considerat centrul spriritual al planetei şi locul de unde s-a difuzat civilizaţia umană! În acest sens vă pot da o sumedenie de exemple...
1. La Buciulesti (Vâlcea), Nicolaescu-Plopşor a descoperit un femur uman vechi de 2.000.000 de ani!
2. Pe Valea Oltului, au fost descoperite urme de locuire vechi de 1.000.000 de ani, iar la Tărtăria pe Mureş au fost descoperite trei tăbliţe conţinând cea mai veche scriere din lume, cu o vechime de 7.000 de ani.
3. Aşezarea de la Româneşti-Dubravita (Banat) datează din anii 30.000 î.e.n. Aici a fost inventat arcul, s-a născut povestea lui Prometheus, au apărut primele mine şi furnale din Europa, aici s-au format popoarele indo-europene. De aici, au roit o serie de popoare ca: pelasgii, iranienii, scitii, cimmerienii, illirii, ligurii, triburile iberice, bascii, sarmaţii, elenii (ahei şi dorieni, hitiţii, carienii, italicii, frygienii, vorbitorii limbii sfinte (sanscrita) etc.
4. De aici, s-au pus bazele Troiei, iar apoi ale Romei. De altfel, Vechea Romă a existat pe locul actualului oraş Roman, iar cuvântul Roma este de origine tracică.
5. Traco-dacii reprezintă cea mai veche şi înaltă cultură de pe Terra, anterioară Sumerului, şi totodată cea mai numeroasă (peste 180 de triburi) şi întinsă populaţie a antichităţii. Puteau fi găsiţi în întreaga Europă (Balcani, Ucraina, Ungaria, Austria, Germania, Cehoslovacia, Polonia, Italia, Franţa, Spania, Turcia europeană), Tadjikistan, Asia Mică, Africa: chiar şi burii din Africa de Sud sunt un neam dac! Cu multe secole înainte de cucerirea romană, dacii reuşiseră să obţină un an de 365,242197 zile, faţă de anul astronomic modern de 365,242198 de zile, sau faţă de cel iulian al alexandrinului Sosigenes, de 365,25 zile.
6. Homeros a remarcat unitatea lingvistică, etnică şi de civilizaţie a tracilor, începând cu mileniul V î.e.n., de când acest spaţiu a iradiat cultură. Tot el ne spune că numai ei ştiau să lupte călare şi să folosească arcul ca armă de luptă.
7. Traco-macedonienii sunt şi autorii primului imperiu din Europa, cel al lui Alexandru Macedon, care a creat şi redutabila cultură macedoneană, numită "elenistică". Dascălul său, Aristoteles din Stagiro-Makedonia, era tot un traco-macedonian.
8. Scrisul, şi odată cu el istoria, au apărut mai întâi în spaţiul tracic, apoi în cel greco-roman. Primii poeţi au fost tot de origine tracă.
9. Traco-dacii se remarcau printr-o corectitudine deosebită, toate conversaţiile fiind încheiate verbal. Lipsa de acasă era semnalată printr-un băţ aşezat la poartă! Ce este incredibil: acelaşi obicei îl aveau şi mayaşii. Oare, cine-i învăţase să trăiască într-un asemenea identic spirit de cinste?!??
10. Dacia a avut cea mai veche agricultură din Europa, fiind cotată printre cele mai vechi din lume. Dacii erau singurul popor din lume care folosea cercul pentru măsurarea timpului.
11.Minele de aur din Dacia erau cele mai bogate din Europa. Numai tezaurul regal al lui Decebalus, jefuit de romani, conţinea 1.640 de tone de aur şi 3.310 tone de argint. Cu el, Imperiul Roman a scăpat de faliment, permiţând ca locuitorii Romei să fie scutiţi de taxe timp de un an, să primească fiecare câte un premiu de 650 denari şi să se finanţeze, timp de 123 de zile, serbările de la Roma, cu 10.000 gladiatori şi 11.000 de animale sălbatice!!
12. Primul popor antic european care a realizat o unificare a tuturor triburilor având aceeaşi etnie a fost cel dac. Ocupaţia romană a întrerupt procesul de unificare naţională pentru 1812 ani.
13. Pentru cucerirea Daciei, Traianus a fost nevoit să mobilizeze 60% din forţele armate ale Imperiului Roman!!
14. Pe la 1400 î.e.n., în Dacia se construieşte cea dintâi şcoală cu local propriu pe Terra, numită Androniconul, unde preoţii zalmoxieni predau toate disciplinele universitare, începând cu teologia, astronomia şi astrologia.
15. Pitagora şi elevii săi şi-au completat studiile universitare la Şcoala Zalmoxiană, întrucât, după mărturiile lui Platon şi Socrate, în Dacia nord-dunăreană erau cei mai învăţaţi medici din lume, superiori medicilor greci.
16. Hesyhius, scrie că Zalmoxa "a promovat o învăţătură despre un trai nou, mai înţelept decât al grecilor." Tot Zalmoxa a introdus în şcoală sa studiul Dreptului, Belaginele, care stau la baza civilizaţiei umane. Pe atunci, evreii erau încă sclavi în Egipt.
17. Platon precizează că Socrate, un trac veritabil şi care vorbea din familie limba daco-tracă, învăţase epodele (descântecele) de la un medic ucenic al lui Zalmoxis. În Universitatea şi Şcolile Zalmoxiene se utiliza limba dacă. Aici, a apărut pentru prima oară ideea tratării şi a pshihicului, nu numai a corpului uman.
18.Cuvântul internaţional "farmacie" este cuvânt traco-dacic, provenit de la "farmacoane"=plante medicinale.
Acum un an
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu