Ads banner 468x60

.

Iluzionistul- recenzie film

Iluzionistul este una din cele mai interesante drame romantice pe care le-am văzut vreodată! De fapt, ar putea fi considerat cu uşurinţă film psihologic! Spune povestea magicianului Eisenhower, care îşi regăseşte iubirea din tinereţe, tânăra Sophie. Singura problemă este că acum, la atâţia ani după ce fuseseră despărţiţi, tânăra este pe punctul de a se căsători cu prinţul. În urma unei discuţii aprinse cu prinţul, fata este omorâtă de acesta. Iluzionistul, îndurerat că nu poate face vinovatul să plătească, devine tot mai interiorizat. Ajunge chiar la puncutul în care reprezentaţiile sale sofisticate se transformă într-un soi de şedinţe de spiritism improvizate. Mai mult, pe urmele sale începe să se plimbe un inspector, corupt cu pricepere de monarh Filmul este genial, datorită actorilor bine aleşi. Edward Norton, Jessica Biel, Rufus Sewel şi Paul Giamatti sin capete de afiş, iar eleganţa cu care aceştia îşi interpretează rolurile fac filmul unic! Magicianului i se citeşte suferinţa pe chip, prinţul te face să îl urăşti din toată inima, iar inspectorul este prins între cei doi, derutat de faptul că poate greşeşte ascultând de viitorul său rege. Iar Sophie...o să vedeţi singuri care e treaba cu Sophie!

4 comentarii:

Paul spunea...

Da,unul dintre filmele mele preferate.Il ador,cred ca as putea sa-l vad si de o suta de ori si as traii la fel de intens fiecare clipa din el..Un film care te face sa reflectezi la multe aspecte ale vietii..Un film impresionant care te lasa fara cuvinte,nu e doar o drama obisnuita,este o adevarata poveste,o lectie despre viata si nu numai..Imi aduc aminte prima data cand l-am vazut,intr-o seara..Inainte de culcare m-am tot gandit la film si m-a facut sa cred ca fiecare secunda conteaza si ca trebuie sa lupti pentru ceea ce vrei...:)..Cam atat pot zice despre film,nu prea gasesc cuvinte potrivite pentru a-l descrie..doar : extraordinar

Dani Tadamn spunea...

Mi-a placut mult filmul. Mi-a placut extraordinar de mult lucru regizorului ce a ales cu un mare succes actorii. Filmul e intr-adevar unul genial. M-a uimit istoria si viziunea ingusta a societatii. As putea chiar sa-mi permit sa zic, ca acest film este o oglinda a societatii noastre. Politistul are dubii insa ascult seful pentru ca daca asa a zis seu inseamna ca asa e, sau inca si faza cu moarte lui Sophie, e exact la fel, acest lucru s-a pastrat, adica uite, daca un om de vaza omoara o persoana el poate sa scape basma-curata.
Oricum filmul e extraordinar iar critica mea e doar a mea si e asa din cauza viziunilor mele.

karma police spunea...

e unul dintre filmele ce m-au marcat genial absolut

Cristina Plescan spunea...

Filmul acesta exprima iubire si pasiune, dorinta.. regret.
Uimitor cum regizorul a reusit sa transmita atatea sentimente cu doar cateva imagini..
L'am numit personal "metafora vietii", pentru faptul ca povestea si semnificatul acesteia se aproprie de mine si sunt actuali, desi nu par. Ma refer la faptul ca Eisenheim, apeleaza la extraordinarele lui capacitati si talentul minunat al actoriei, pentru a "picta" un vis la fel de minunat si imposibil.Ce frumos ar fi ca si viata sa decurga cu asa simplitate, a scapa de prefacatorii si inselaciuni prin portiuni magice.
Cati dintre noi am vrea sa fugim din aceasta cruda realitate? Si totusi am fost chiar noi cei care am creat'o, un paradox ce zilnic incercam sa acceptam. Deseori meditez asupra acestor probleme si ajung la concluzia ca nu se poate continua asa.Sfarsesc prin a ma refugia in acele doua ore de film ce reusesc sa'mi rapeasca mintea si atentia de la infernul din exteriorul meu.Ati incercat vreodata sa va imaginati cum ar fi si cum ar face lumea sa supravietuiasca, sa nu se indrepteze cu pasi asa repezi catre autodistrugere? Am ajuns sa veneram ceva/pe cineva in tentativul de a suporta temerile noastre si a da explicatii a toate ce explicatie nu au, exact ca in film, unde pretindem sa stim cum dragostea acestui om reuseste sa'si trezeasca iubita, chiar si pentru putin.
Daca toate visele frumoase ni s'ar indeplini, am mai sti sa iubim?

Trimiteți un comentariu

 

Statistici

Free Page Rank Tool Alexa Traffic Rank Checker