Acum un an
Recomandare turistică: Focurile vii din comuna Lopătari, judeţul Buzău
Fenomenele existente în Judeţul Buzău, fac ca oamenii care ajung aici în vizită să vină ca la o icoană făcătoare de minuni, aceştia considerând că sunt daruri ale naturii făcătoare de minuni; nu rar se găsesc oameni care vin aici şi se închină, invocând diverse dorinţe arzătoare pentru fiecare dinte ei.
Despre Focurile vii:
Fenomenul datorită căruia se produc focurile vii, este unul pe cât de simplu pe atât de rar întâlnit: emanaţiile de gaze existente în unele zone, în urma frecării cu solul se aprind şi produc flăcări. Datorită faptului că acestea apar ici colo, au fost supranumite flăcări vii.
România este singurul loc în care acest fenomen este vizibil în Europa, astfel de fenomene mai putând fi văzute în Turcia, Australia, Asia şi Statele Unite. Rezervaţiile de la noi din ţară, de la Buzău şi Vrancea ademenesc anual mii de turişti care vin aici ca la o minune dumnezeiască. Comuna Lopătari se situează în N-E Judeţului Buzău, pe Valea Slanicului, la S-E de Muntele Penteleu, cale de 56 km de la municipiul Buzău. Focurile vii de la Lopătari ajung să măsoare până la 20 de cm în înălţime şi sunt considerate ca fiind printre principalele atracţii de ordin turistic ale României. Culoarea flăcării bate în albastru şi aceasta este menţinută vie din cauza gazelor naturale care ies la suprafaţă prin crăpăturile solului. Pe măsură ce timpul a trecut, flăcările vii au stat la baza a nenumărate poveşti şi legende, ajungând să inspire până şi flacăra ce rămâne aprinsă pe toată durata Jocurilor Olimpice, având semnificaţia eternităţii.
Zona flăcărilor vii, este una marcantă, ea şocând prin aspectul său ciudat, lipsit de orice urmă de vegetaţie; singura plantă care poate fi observată aici se numeşte garduraita, o plantă cu aspect albicios.
Ce e bine de ştiut dacă vrei să ajungi aici:
Zona de străbătut până la Focurile vii, nu e una uşor practicabilă. Ba dimpotrivă, puţinele indicatoare ce fac trimitere către miracolul naturii sunt cu greu de observat. Cel mai uşor însă pare a fi să ai la îndemână 5-10 lei şi să rogi un localnic să îţi arate drumul cale de cca 30 de minute. Odată ajunşi sus, indiferent ca plouă sau ninge, focurile vii au să îţi tăie răsuflarea. În apropiere de zona Focurilor Vii de la Lopătari, turiştii au posibilitatea de a vizita un alt fenomen unic în Europa: Vulcanii Noroioşi, cu regiunile Pâclele Mari şi Pâclele Mici.
O altă formă de agrement din zonă, poate fi remarcată în prezenţa celor două staţiuni balneoclimaterice: Staţiunea Sărată Monteoru şi Staţiunea Siriu Băi. O cură de câteva zile la oricare din cele două staţiuni vă pot încărca cu energia necesară unei mari perioade de timp şi în acelaşi timp pot veni cu efect curativ asupra unor numeroase afecţiuni.
1 comentarii:
Am fost acolo :x e super.
Trimiteți un comentariu