Ads banner 468x60

.

Sherlock Holmes - recenzie film

Una din cele mai bune ecranizări ale celebrului roman Sherlock Holmes este chiar cea din 2009. Regizat de  Guy Ritchie, filmul surprinde cum nu se putea mai bine excentricitatea celebrului personaj.
În vremuri în care Londra era mai liniştită ca niciodată, iar cetăţenii umblau pe străzi fără teama vreunei nenorociri, Holmes era tot mai morocănos, şi îşi omora timpul cu tot felul de invenţii, care mai de care mai absurde. Nici măcar Watson nu reuşea să îl înveselească!
Până când, într-o zi, Lordul Blackwood, proaspăt spânzurat, se trezeşte din moarte! Panica provocată şi misterul îi redau faimosului detectiv pofta de viaţă. Poftă de viaţă care îl târăşte pe Watson prin tot felul de belele. Acesta din urmă, pregătit de însurătoare, se trezeşte prins între dorinţa de stabilitate şi aventură. Este nevoit să dea tot ce poate pentru a fi atât un prieten bun, cât şi un viitor soţ aşa cum alea inimii merită.
Din fericire, nebunia lui Holmes este molipsitoare, ca şi farmecul personal. Logodnica ajutorului de detectiv înţelege atracţia alesului său faţă de mistere, şi face pace cu Sherlock!

Şi, că tot veni vorba de Sherlock, acesta este personificat cum nu se putea mai bine de Robert Downey Junior. Actorul pare făcut să fie marele detectiv, în varianta neşlefuită, neconvenţională, ne...de toate! Cunoaştem un Holmes plin de energie, elegant în nebunia sa. Un Holmes fără limite în ceea ce priveşte imaginaţia. Şi un John Watson elegant, gentelman, cum numai Jude Law poate aduce la viaţă. Nu am văzut eu multe filme cu domnul Jude, dar vă asigur că în acest film este mai bun decât în Captain Sky and the World of Tommorrow sau Repo Men.
Surpriza cea mai mare însă vine de la personajul negativ, Lord Blackwood, care pare să omoare oameni prin metode biblice. Mark Strong este actorul din spatele Lordului, făcând din acest personaj un geniu malefic pe care nu ai cum să nu îl admiri şi să îl urăşti în acelaşi timp.


Şi, partea cea mai frumoasă...în decembrie apare noul Sherlock Holmes: Game of Shadows! Acesta este genul de film pe care nu l-aş rata la cinema!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Statistici

Free Page Rank Tool Alexa Traffic Rank Checker