Ads banner 468x60

.

Cum să foloseşti ISO corect la aparatele DSLR

Haideţi să o luăm cu începutul. ISO reprezintă viteza filmului (în cazul aparatelor DSLR) şi sensibilitatea acestuia la lumina exterioară. Practic, cu cât ISO este setat la o cifră mai mare, cu atât pierdem mai mult din calitatea fotografiei; aici apare aşa-numitul sunet de imagine.

Aţi aflat în câteva cuvinte ce înseamnă ISO, acum haideţi să descoperim împreună cum facem să alegem un ISO care să ne ajute să obţinem fotografii cât mai bine realizate.

ISO de 200 sau mai puţin (ISO mic) = este recomandat să îl folosiţi pe timp de zi atunci când subiectul este foarte bine iluminat.

ISO între 400 şi 800 (ISO mediu) = este recomandat să fie folosit atunci când subiectul nu este iluminat corespunzător (exemplu: o zi înnorata).

ISO de 800 sau mai mare (ISO mare) = este recomadat să îl folosiţi atunci când lumină este foarte slabă sau este noapte.

ATENŢIE: ISO de 800 sau mai mare nu este recomandat să fie folosit pe timp de noapte atunci când fotografiaţi de pe trepied cu timp de expunere mare (peste 15 secunde), afectează foarte mult fotografia.

În următorul articol vom învăţa cum să folosim corect timpul de expunere. Până atunci toate bune!

1 comentarii:

Flyerboy spunea...

Mersi . Un articol folositor :)

Trimiteți un comentariu

 

Statistici

Free Page Rank Tool Alexa Traffic Rank Checker