Ads banner 468x60

.

Știați că...? : Despre Italia și Iugoslavia

Italia:
1. Muzeul Uffizi este cel mai vechi muzeu din lume. Încă din anul 1591 acesta putea fi vizitat de oricine îi cerea acest lucru Marelui Duce al familiei Medici, care era și proprietarul galeriei. În prezent, muzeul are 45 de săli în care sunt expuse peste 1.700 tablouri.
2. Mole Antonelliana este simbolul orașului Torino. Acesta a fost construit de arhitectul Alessandro Antonelli între anii 1863 și 1889, având o înălțime de 167m. Astăzi adăpostește muzeul cu cea mai mare înălțime din lume, Muzeul Național al Cinematografiei.
3. Vezuviul este un vulcan activ, având o înălțime de 1281m. Acesta este situat geografic la aproximativ 10km est de capitala regiunii Campania. De pe colina Posillipo, cartier rezidențial din Neapole, se poate admira priveliștea magnifică a Vezuviului, unul dintre cei mai spectaculoși vulcani europeni.

Iugoslavia:
1. Fortăreața Petrovaradin: Una dintre cele mai bine conservate fortărețe din Europa. Aceasta se află în Novi Sad, pe malul drept al Dunării. În timpul ocupației habsburgice, fortăreața a fost mărită și întărită. În prezent a fost transformată în muzeu.
2. Belgrad: Capitala și orașul cel mai populat al Serbiei. Era numit în trecut de către turci "Casa războaielor sfinte", deoarece a fost teatrul unor numeroase și sângeroase conflicte, mai ales de natură etnico-religioasă.
3. Mănăstirea Studenica: A fost declarată de către UNESCO patrimoniu național. A fost fondată în anul 1190, fiind una dintre cele mai mari și mai bogate mânăstiri ale Bisericii Ortodoxe Sârbe. Aceasta păstrează fresce în stil bizantin din secolele XIII și XIV.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Statistici

Free Page Rank Tool Alexa Traffic Rank Checker