Ads banner 468x60

.

Bacalaureatul de toamnă începe luni. Vezi unde vor fi camere video în clase

Pe 22 august se da startul celei mai mari sesiuni de toamna a Bacalaureatului, dupa numarul de elevi care participa. Examenul vine dupa ce in sesiunea de vara rezultatele au consemnat un adevarat dezastru pentru elevi.

Cei care spera la o a doua sansa la bacalaureat vor veni, din 22 august, la probele orale. Vor fi evaluati in 22-23 august la limba romana, in 22-24 la limba materna, in 23 -24 august la o limba straina si in 25 - 26 august la competentele digitale obtinute in timpul studiilor.

La sfarsitul lunii august incep probele scrise, acolo unde in vara au fost cei mai multi picati la bacalaureat. Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a anuntat deja ca cei care se spera ca probele vor fi mai relaxate in toamna, gresesc. "Cei care au invatat vor lua bacalaureatul, cei care nu, nu vor lua. Nivelul de exigenta va fi exact acelasi ca in prima sesiunea, organizarea poate fi chiar mai buna, pentru ca este a patra sesiune pe care o desfasuram. Totul este securizat pentru a doua sesiune a bacalaureatului, care va fi corecta, iar cei care nu au invatat nu vor lua bacalaureatul", a spus ministrul.

Funeriu sustine ca ar fi o greseala ca exigenta la bacalaureatul din toamna sa scada dupa un examen corect si cinstit. "Ar fi o greseala sa scadem standardele si sa se faca un pas inapoi dupa ce am aratat Romaniei ca se poate sa fii corect si cinstit. Ma bucur ca lumea s-a obisnuit ca in acest minister lucrurile se desfasoara corect. Elevii care nu au reusit la examenul de bacalaureat din vara pot promova in toamna daca vor invata, daca se vor pregati, daca vor munci serios. Standardele nu vor fi scazute, iar nivelul de corectitudine va fi exact acelasi", a mai spus ministrul Daniel Funeriu.

De data aceasta elevii vor da examen preponderent in sali supravegheate video. Pentru ca sunt mai putini candidati, inspectorii scolari trebuie sa gaseasca solutii pentru a-i grupa in salile care au sistem de supraveghere. Examenul trebuie organizat "preponderent" in salile dotate cu sistem de supraveghere, desi nu exista o corelare directa intre prezenta camerelor web si numarul candidatilor care nu au reusit la examen, spunea recent ministrul Educatiei. La Bacalaureatul din toamna au fost inscrisi 106.854 candidati inainte de sesiunea de corigente din august. Dupa corigenta, numarul celor care s-ar putea inscrie la bacalaureat ar putea ajunge la 107.000, potrivit Ministerului Educatiei.

La sesiunea de bacalaureat din iunie-iulie 2011 au fost inscrisi peste 212.000 de candidati si s-au prezentat la examen aproape 205.000. De la probele examenului au fost eliminati 895 de candidati, care nu mai pot participa la examen in sesiunea din toamna lui 2011 si nici la cea din vara lui 2012. Inaintea contestatiilor erau promovati 90.765 de candidati (44,47%). Dupa contestatii, ponderea celor care au reusit la bacalaureat a crescut la 45,72%, cu 1,25% mai mult. In 2010, la a doua sesiune a examenului de bacalaureat au fost inscrisi 71.121 de candidati.

Candidatii vor fi in salile de examen in 29 august pentru proba la Limba si literatura romana, in 30 august pentru Limba si literatura materna, in 31 august pentru proba obligatorie a profilului si in 2 septembrie pentru proba la alegere a profilului si specializarii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Statistici

Free Page Rank Tool Alexa Traffic Rank Checker