Ads banner 468x60

.

Ben Barnes- actorul

În vârstă de 29 de ani, Ben Barnes este una din cele mai recente "revelaţii" ale studiourilor Disney. Ceea ce este cel mai important, cred eu, la acest actor, este faptul că spre deosebire de alţi actori noi în peisajul Hollywoodian, nu s-a pierdut într-un tipar al rolurilor. Ceea ce îmi place mie, personal la el, este cât de tânăr pare! Am o slăbiciune pentru actorii care par mai tineri.
Dar să vorbim despre Ben.
După ce în 2007 a avut o apariţie de câteva minuţele în Stardust, norocul a început să îi surâdă.

 1.
 În 2008, a fost ales dintre miile de candidaţi, pentru a-l întruchipa pe Caspian, prinţul din a doua ecranizare a cronicilor din Narnia. Astfel, la 26 de ani, juca rolul unui puşti de 16.
Efectele speciale sunt geniale, printre cele mai bune ale filmelor de acest gen. Şi spune asta un fan fantesy!



2.
În acelaşi an, pruducătorul Easy Virtue i-a făcut o propunere imposibil de refuzat: Jessica Biel ca soţie, Colin Firth tată şi Kristin Scott Thomas mamă. Toate astea într-un remake al unui film din 1928. Şi aşa a ajuns Benji să joace rolul unui tânăr ce se îndrăgosteşte de o femeie mai în vârstă, pilot de curse.
Este o plăcere să vedeţi filmul dacă savuraţi umorul fin, englezesc, pişcător şi obraznic, dar atât de politicos în acelaşi timp!


3.
Fascinat de aspectul veşnic tânăr al acorului, regizorul filmului Dorian Gray s-a prezentat frumuşel pe platourile de filmare ale filmului mai sus menţionat, cu o copie a romanului scris de Oscar Wilde. Reacţia lui Ben? "Mulţumesc, dar am citit-o deja!" Vestea că scopul cadoului nu era să îl facă mai cult, ci să îl atragă spre rolul principal nu a putut decât să îl flateze pe actor. De altfel, a avut şansa de a juca alături de nume sonore ale cinematografiei britanice, precum Colin Firth( iarăşi) şi Ben Chaplin. Însă rolul portretizării frumuseţii şi tinereţii veşnice a unui suflet otrăvit de păcate nu vine pur şi simplu. Căci un personaj precum Dorian Gray, cel superb şi mereu tânăr datorită tabloului ce purta semnele murdăriei din interior este foarte greu de jucat. Ba chiar imposibil conform părerii unor critici. Mai ales la un secol după apariţia romanului, când este imposibil să şochezi prin perversitate şi scene scandaloase.  Avem parte, iar, de felul de a fi al britanicilor. De nepăsarea de dincolo de politeţe. De eleganţa perversă scrisă acum mai mult de un secol, dar încă valabilă în societatea de azi!


4.
În 2010 apare Locked In. Un tată se împarte între sindromul locked in al fiicei şi şantajul amantei. Un Ben care brusc, pare mai matur faţă de celelalte filme. Şi singurul film pe care nu l-am văzut cu actorul. Fără să pun la socoteală Bigga than Ben, primul film, de care nu dau de nici o culoare.









5.
La sfârşitul lui 2010 apare Journey with the Dawn Treader, al treilea din seria Narnia. Efecte speciale demenţiale, ca de obicei! Personaje mai mature. Un Caspian de acum rege. Şi eu, care îmi rod unghiile de ciudă că nu l-am văzut în 3D.


6.
Şi, în sfârşit, Killing Bono. Un film despre doi dintre prietenii celebrului Bono (dap, cel de la U2). În timp ce bono şi trupa sa urcă pe culmile succesului, urmărim doi rataţi ce se duc tooooot mai jos. Filmul este inspirat de romanul lui Neil McCormick, protagonistul de altfel, jucat de Ben Barnes. Ideea numelui filmului, îi aparţine lui însuşi Bono, care apare câteva clipe în film. Totuşi, dacă mă întrebaţi pe mine, este cel mai slab film din cele enumerate. Cu excepţia lui Locked In, pe care nu l-am văzut.


În caz că vă hotărâţi să vedeţi ceva filme cu domnul Barnes, ete topul meu, în ceea ce îl priveşte:

1. The Chronicles of Narnia: Voyage of the Dawn Treader

2.Dorian Gray

3. Easy Virtue

4.The Chronicles of Narnia - Prince Caspian

5. Killing Bono.

Pe celălalt, cum spuneam, nu l-am văzut. Vizionare plăcută!

1 comentarii:

Anonim spunea...

Bigga than Ben este teribil de savuros, dar intr-adevar ingrozitor de greu de gasit (imposibil cu subtitrare asa ca daca nu esti un foarte bun cunoscator al limbii engleze - preferabil cu accent est european - mai bine renunti). Merita insa cu prisosinta efortul chiar si facand abstractie de faptul ca Ben Barnes a fost atras de rol spunandu-i-se ca memoriile pe care a fost bazat filmul au vandut mai mult decat Harry Potter in Rusia atunci cand s-au lansat (adevarul era ca s-au vandut mai bine intr-o singura librarie).

Trimiteți un comentariu

 

Statistici

Free Page Rank Tool Alexa Traffic Rank Checker