Ads banner 468x60

.

Top 10 invenţii ciudate

Bună. Sunt nouă pe acest blog şi aceasta este prima postare (desigur) deci notăm în calendar ! Astăzi, căutând ce să scriu pe blog am găsit un mic top cu invenţii ciudate. Deci, dacă doriţi să aflaţi ciudăţeniile din top nu părăsiţi postul!

Un lucru e clar - omul e o fiinţă creativă care rezolvă probleme (chiar şi acolo unde nu există). Nu zic, unele invenţii sunt bune, îmbunătăţesc viaţă oamenilor; altele, însă, parcă pur şi simplu nu îşi au rostul. Aveţi mai jos un top 10 al celor mai ciudate invenţii din ultima perioadă:

Locul 10: Ruj anti-viol - Acest ruj este livrat împreună cu un kit de testare a băuturii pentru depistarea urmelor de droguri folosite de către unii indivizi pentru a-şi ameţi victimele. Astfel, femeile pot cică să arate bine (datorită rujului) dar să şi fie în control (să fie sigure că nu au fost drogate). Pentru a-ţi testa astfel băutura trebuie să pui un strop din licoare pe două benzi de control şi să aştepţi rezultatul (cam ca la testul de bebe). Dacă se colorează în negru - e bai! Înseamnă că individul care te-a scos la un cocktail te-a drogat şi vrea să profite de tine. Fugi!

Locul 9: Credit card reader pentru iPhone - Ai un iphone? Acum poţi să verifici soldul sau să faci plăti direct de pe iphone ataşând la acesta un simplu dispozitiv de citire a cardului de credit. Dispozitivul "Square" se ataşează la mufa Iphone-ului şi poate fi utilizabil imediat, fără comisioane, contracte sau alte taxe ascunse. Verificarea identităţii persoanei se poate face automat fie prin folosirea aparatului video fie prin semnarea pe ecran. De asemenea se va trimite mesaj de verificare care trebuie confirmat de către plătitor.

 
Locul 8: MP3 Player zburător - Melody Ballon e un mp3 player "mai altfel". Corpul gadget-ului e umplut cu heliu, astfel încât acest player pluteşte deasupra ta în timp ce asculţi muzică. "Zborul" lui poate fi controlat cu ajutorul unui inel. Căştile puse în urechi împiedică playerul să îşi ia zborul cu totul.






Locul 7: Priza cu prelungitor încorporat - După cum arată imaginea aceasta e o idee pe cât de simplă pe atât de ingenioasă. Problema e că trebuie să faci o gaură cam mare în zid, pentru a intra tot dispozitivul. Altfel, firul poate avea o lungime de la 1,5 metri la 2 metri (eventual chiar mai mult). Dispozitivul are încorporat inclusiv un sistem de rulare a firului, exact ca la aspiratoare, astfel încât nu ne vor mai deranja niciodată firele de prin casă şi vom avea un prelungitor la îndemână oricând.





Locul 6: Cămin rulant - Doreşti să te cuibăreşti în fotoliul favorit şi să citeşti o carte, dar eşti prea departe de focul din cămin? Nici o problemă. Trebuie doar să achiziţionezi un cămin rulant de la Conmoto şi ai rezolvat situaţia. Este vorba despre un cămin care poate fi mutat din loc în loc, după dorinţa proprietarului. Acest cămin este alimentat cu etanol şi poate fi mutat în timp ce arde, designul lui elegant făcându-l să fie o atracţie a casei, mai ales că poţi privi focul din ce direcţie preferi.


Locul 5: Degetar pentru cărţi - Este un dispozitiv de plastic care te ajută să ţii cartea deschisă cu o singură mână, în timp ce îţi bei ceaiul cuibărit în fotoliul favorit. În acelaşi timp, dispozitivul poate fi folosit ca semn de carte. Vine în mai multe dimenisuni (în funcţie de grosimea degetului utilizatorului) şi nu afectează cotorul cărţilor pe care le ţii cu ajutorul său. În plus, e uşor să întorci paginile pe măsură ce citeşti.



Locul 4: - Cărucior - locuinţă multifuncţional - De fapt, este o invenţie pentru copii străzii, altfel nu îi văd rostul. Este vorba de un cărucior de cumpărături care se poate transforma într-o "casă pe roţi", având inclus chiar şi un dormitor. Inventatorul pretinde că e ecologic, reciclabil, făcut pentru mobilitate şi explorare. Gata, s-a rezolvat problema locuirii. Facem un cartier numai din "camper karturi".


Locul 3: Câinele încarcator de baterii - Elveţianul Erik Schiegg a inventat "câinele solar" - el i-a confecţionat propriului câine un costum care să îl apere de intemperii şi în acelaşi timp să fie capabil să încarce telefonul mobil al stăpânului său. Elveţianul a ataşat de acest costum un panou solar miniatural, care e capabil să încarce bateriile de la telefonul mobil, fără a incomoda în acest sens câinele. Dispozitivul funcţionează atât pe vreme frumoasă cât şi pe timp noros.

Locul 2: Umbrelă cu aer - Această umbrelă constă într-un băţ care face minuni. Nu are spiţe, nu are material impermeabil care să îţi acopere capul, are doar un mâner special care suflă aer în mod constant, formând o adevărată perdea de aer, astfel încât picăturile de ploaie nu pot să te ajungă. Există un buton de control în mâner, cu ajutorul căruia poţi regla mărimea "umbrelei", o poţi închide sau poţi mări/micşora lungimea mânerului.




Locul 1: Imprimantă 3D gastronomică - cea mai ciudată invenţie din acest top ten este imprimanta 3d pentru mâncare. Cum funcţionează? Încarci recipientele de deasupra cutiei (vedeţi imaginea) cu diverse ingrediente după care îţi alegi felul de mâncare dorit iar această "imprimantă" îţi va printa gustarea favorită. Simplu, nu? Totul într-un mediu steril, cu pierderi minime, cu temperatura atent controlată şi cantităţi controlate de materie primă, cu posibilitatea de a măsura atent caloriile. Gândiţi-vă ce gustări creative şi total replicabile aţi putea realiza.



  Atenţie! Acestea sunt doar concepte, idei, invenţii - ele nu se găsesc (încă) pe piaţă. 
 Vă mulţumesc pentru atenţie.

4 comentarii:

annitu spunea...

Degetarul pentru cărţi e prea tare şi foarte util.

adelinaxc spunea...

La fel ca gloss-ul anti-viol :))

Anca Snow spunea...

vreau si eu imprimanta de aia.... :| bai, deci e prea tare.. sa ''printezi'' mancare :)). sau rujul anti viol :d

Anonim spunea...

f tare! :D

Trimiteți un comentariu

 

Statistici

Free Page Rank Tool Alexa Traffic Rank Checker