Ads banner 468x60

.

Top 10 maşini pentru zăpadă ce au scris istorie

De-a lungul anilor, omenirea a devenit tot mai doritoare de cunoaştere, au vrut să ştie toate locurile de pe Planetă, să le exploreze şi să le conserve, aşa că au creat maşinile ca un mijloc de transport pentru a le fi mult mai uşor să călătorească oriunde în lume, doar că iarna aveau ceva probleme, aşa că de când s-au inventat monştrii pe patru roţi au început să le modifice pentru a putea fi folosite chiar şi în locurile cu multă zăpadă. Deci, ne-am gândit să realizăm un top 10 al celor mai utile maşini pentru mersul pe zăpadă care deasemenea au şi scris istorie odată cu modificarea lor.

Locul 10: Tucker Sno Cat - a fost produs de compania britanică Sno Cat; având două şenile în partea din spate şi două schiuri în faţă îl face perfect pentru expediţiile pe timp de iarnă, dar din păcate manevrabilitatea lasă de dorit, aşa că această maşină este clasată pe modestul loc zece.







Locul 9: Ninety Degrees South Concept - acest model a fost creat pentru a putea transporta doar două persoane. În prezent este pus în serviciul Cadastrului Britanic Antarctic. Având un design futurist şi o capacitate de transport mult prea mică, acest vehicul obţine doar locul nouă în topul nostru.





Locul 8: Bombardier - a fost construit de firma Bombardier, având un design care nu iese în evidenţă şi o capacitate de trasport de 12 persoane, acest autobuz se clasează pe locul opt.









Locul 7: Tucker Kitten - a fost produs de firma britanică Sno Cat, fiind construit cu o capacitate de doar două persoane. Masiva şenilă de sub cabină oferă o călătorie plăcută, dar nefiind dotată cu suspensii, drumeţia s-ar putea să fie puţin cam zbuciumată.







Locul 6: Sever-2 - snowmobilul rusesc a fost construit pe platforma legendarului Pobeda (Victory) în anul 1959, fiind dotat cu un motor cu o putere de 260 CP. Estetica nu este punctul forte al acestui automobil, dar pentru "turiştii" din acele vremuri era o soluţie destul de accesibilă. Având un design şubred, acest vehicul obţine mulţumitorul loc şase.




Locul 5: Tucker Trans Antarctic Sno Cat - snowmobilul a fost fabricat de o companie englezească, fiind fost folosit într-o expediţie în Antarctica în anii 1960. Având o capacitate de transport de şase, şapte persoane şi o caroserie rezistentă acest blindat obţine locul cinci.







Locul 4: Vehicul de zăpadă rusesc - după aparenţe, autovehiculul pare să fie construit de cei de la UAZ. Având o capacitate de transport mai mare decât celălalt vehicul rusesc prezent în acest top, UAZ-ul primeşte locul patru.








Locul 3: Columbia Icefield Snow Coach - autobuzul a fost adaptat pentru zăpada din Columbia Icefield, zonă muntoasă din nordul SUA. Având un design nu tocmai obişnuit, dar o mare capacitate de transport persoane acesta ocupă locul 3.


Locul 2: Model T Snow Vehicle - acest model a fost construit de compania Snowmobile în anul 1919 pentru un oficiu poştal american. Doarece designul este unul cu totul şi cu totul deosebit, dat fiind anul în care a fost construit şi cu o capacitate de transport de doar două persoane, acest vehicul american obţine locul secund.




Locul 1: Antarctic Snow Cruiser - acest autovehicul de zăpadă a fot construit de o fundaţie americană de cercetări între 1937 şi 1939. Având un real succes, acesta a fost închiriat în repetate rânduri Serviciilor Americane ale Antarcticului. Întregul proiect a costat în jur de 150.000 dolari, echivalentul a peste 1 milion de euro în zilele noastre. Deoarece proiectul este unul cu adevărat ambiţios şi măreţ, acest vehicul primeşte mult meritatul loc unu.

1 comentarii:

Lillee spunea...

Locul 6 e cel mai tare. :)

Trimiteți un comentariu

 

Statistici

Free Page Rank Tool Alexa Traffic Rank Checker