Ads banner 468x60

.

Cum să devii un blogger de succes

M-am săturat să tot citesc pe diferite bloguri, în presa clasică şi pe siteurile de ştiri de ultimă oră eternele articole gen "Cum să devii un blogger de succes" sau "Cum să ajungi pe prima pagină în căutările Google" deoarece sunt scrise de dobitoci şi oameni care nu gândesc înainte de a-şi lansa degeţelele alea de "jurnalist" spre tastatură. Cu toţii spun că dacă foloseşti SEO vei dobândi un site de succes, sau dacă scrii pe un blog de nişă (gen sport, IT, turism, news). Defapt, nu este aşa.

Să începem cu SEO, şi motivele pentru care această modalitate de a-ţi creşte siteul în topuri nu funcţionează. În primul rând, în România, definiţia SEO nu este cunoscută de prea mulţi, iar cei care o ştiu, nu sunt în stare să o aplice din păcate. SEO (Search Engine Optimization) înseamnă mult mai mult decât găsirea cuvintelor cheie care ţi se potrivesc pe blogul personal şi implementarea etichetelor în postări şi în partea de jos a siteului. Eu unul nu folosesc SEO, deoarece nici blogurile de succes nu le-au folosit, spre exemplu Arhi, acesta nu are nici o treabă cu SEO, dar scrie în jur de 3 articole pe zi pe blogul său, o face bine, aşa că este cel mai citit şi comentat blogger din Bucureşti. Nu mă voi băga în mai multe detalii despre SEO pentru că nu merită.

Să trecem la blogurile şi siteurile de nişă. Să vă explic în câteva cuvinte de ce nici acestea nu funcţionează în România. În primul rând, la noi, dintre cei 22 milioane de locuitori, doar 7 milioane au conexiune la internet, iar dintre aceştia 7 mil, doar 1 milion folosesc internetul pentru a se informa, pentru a citi, pentru a urmări bloguri şi siteuri, în timp ce restul de 6 milioane folosesc mult prea mult Messengerul, Facebook şi Hi5 (nu spun că pe primele două bloggerii nu le folosesc, doar că diferenţa este că cei 6 milioane au cont pe acestea doar pentru a vedea ce poze mai are cutare sau pentru a vorbi cu necunoscuţi). Ştim cu toţii că siteurile de nişă vânează doar un anumit public, să zicem că avem un site de nişă sport. Cu siguranţă acel site nu va aduna pe zi mai mult de maxim 1.500 vizitatori unici pentru că România nu are masă suficientă de internauţi pentru ca acel site să aibă succes, iar 1.500 viz. unici este o cifră mică faţă de ce adună bloggerii de succes (5.000-9.000 vizitatori unici).

Acum veţi spune: "Păi ok, nu folosim SEO, nu ne facem un blog de nişă, atunci cum să devenim bloggeri de succes??" Răspunsul, defapt răspunsurile, sunt foarte simple. Vă voi da în cele ce urmează 5 sfaturi utile (pe care le folosesc bloggerii din vârful topurilor) pe care dacă le veţi aplica, vă veţi mări cu siguranţă numărul de cititori.

1. I-aţi un domeniu propriu: dacă vrei să devii un blogger de succes, trebuie să scrii pe un domeniu propriu (platformele de blogging sunt pentru începători) deoarece, în afară de Chirilă, toţi bloggerii mari au un domeniu. Ai foarte mare grijă ce nume pui domeniului, acesta te va reprezenta mult timp.
2. Scrie mult: încearcă ca în fiecare zi să scrii în jur de 3-4 sau chiar 5 articole. Pentru ca articolele tale să fie citite, poţi scrie despre orice, întâmplări, filme, literatură, monden, sport, evenimentele zilei, festivaluri, concursuri, pictoriale, review-uri produse sau siteuri etc. Astfel vei atrage un mare număr de vizitatori din foarte multe categorii, vei avea trafic triplu faţă de cât ai fi avut dacă scriai de exemplu doar despre sport.
3. Scrie bine: nu te chinui să scrii articole lungi pe care cititorii nu se vor obosi să le "scaneze" cuvânt cu cuvânt, dacă ai ceva de spus, spune-o într-un mod plăcut, încearcă să spui doar ce ai de spus, nu are rost să lungeşti povestea degeaba. Vă putem spune încă de pe acum că dacă veţi provoca scandaluri prin articolele voastre, nu va fi prea plăcut.
4. Fă-ţi un program: dacă ai ales să scrii 4 articole pe zi, atunci atâtea să scrii mereu (duminică poţi să scrii trei că doar e duminică). Îţi recomandăm să îţi faci un program pentru scrierea lor, de exemplu: dimineaţă între 8 şi 9 scrii un articol, după oră 10 mai scrii unul, la oră 14 altul, iar seara îl scrii şi pe ultimul. Astfel vizitatorii tăi fideli vor şti când eşti online, deci vor intra să citească cel mai nou articol al tău. În plus, te vor putea contacta ştiind că le vei răspunde rapid dacă eşti la computer în acel moment.
5. Foloseşte Facebook şi Twitter: pe aceste două reţele de socializare îţi vei putea găsi noi potenţiali cititori fideli dacă vei urca acolo fiecare articol nou scris. Cei ce te citesc deja vor putea spune prietenilor despre tine cât de bine scrii, iar astfel se duce vestea.

Astea au fost sfaturile bloggerilor de succes, acum e rândul meu să vă dau un sfat: scrieţi cu cuvintele voastre, în propriul stil, nu are rost să scrii ca Manafu dacă tu eşti Piticu. Dacă vizitatorilor le place stilul tău de a comenta anumite lucruri, fii sigur că aceştia vor reveni pe blogul tău.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Fain omule! Imi poti da si mie niste sfaturi referitor la blogul meu : http://gossip4all.wordpress.com ?

condei spunea...

misto da-mi si mie ceva idei !!

Daniel spunea...

@condei: ce sfaturi sa iti dau, daca tu ai un site cu jocuri?

Trimiteți un comentariu

 

Statistici

Free Page Rank Tool Alexa Traffic Rank Checker