Ads banner 468x60

.

La liceu - cum a fost în prima zi, fără imn naţional

Tocmai ce m-am întors de la liceu, azi a fost prima zi. O părere bine conturată nu vă pot împărtăşi deocamdată, voi avea nevoie de cel puţin o săptămână. Despre prima zi pot spune că a fost foarte fun, multă gălăgie, râsete, veselie etc. Dar haideţi să începem cu începutul:

Imnul naţional:
Ne-am adunat cu toţii pe terenul de sport din spatele liceului ... pentru a intona imnul naţional. Directoarea ne-a rugat pe toţi să luăm o poziţie demnă de imn şi să nu facem gălăgie. A început imnul naţional, instrumentalul răsuna în boxe, iar versurile... rătăcite. Nimeni nu a avut curajul de a cânta 4 strofe din imn, din păcate. Acesta a fost un moment care m-a indignat foarte tare, dar asta e, se pare că studenţii au uitat de spiritul naţional.

Slujba religioasă:
După imnul naţional care, practic nici nu a fost intonat, a urmat slujba religioasă. Şi aici, profesorii au rugat studenţii să facă linişte şi să asculte slujba, pentru că "ne va ajuta". Bineînţeles că mai niciunul nu a respectat cele spuse de cadrele didactice; toată lumea vorbea, nimeni nu avea stare încât nici microfonul şi boxele nu au putut transmite cuvintele preotului. Sincer, îmi venea să le zic să mai tacă în morţii lor, dar probabil aş fi fost linşat rapid de toţi cei din jurul meu.

Repartizarea claselor:
Toată distracţia de pe terenul de sport s-a terminat, cel puţin aşa credeam eu, doar că în sălile de curs s-au reluat discuţiile gălăgioase dintre elevi, mă mir că unii şi-au putut scrie orarul pentru zilele următoare. Faptul că ne-am cunoscut diriginta m-a mai liniştit pentru un moment. Am reuşit să îmi fac şi ceva prieteni încă din prima zi ... cu restul am făcut cunoştinţă, păcat că am uitat numele tuturor, no problem, fac mâine cunoştinţă cu ei din nou. La sfârşit am ieşit la un suc cu clasa şi cu diriginta la o terasă din Vatra Dornei. Într-un final ne-am cărat cu toţii acasă, urmând ca mâine de la ora 12 să înceapă cursurile...

Concluzie:
Studenţii nu au respect pentru profesori şi pentru oamenii bătrâni în general, nu le place să cânte imnul naţional, dar le place a dracu să facă gălăgie şi să îi deranjeze pe toţi.

4 comentarii:

Flyerboy spunea...

Multa bafta pe mai departe :)

Daniel spunea...

@Flyerboy, iti multumesc pentru interesul cu care imi urmaresti blogul si pentru comentariile tale din ultima vreme.

Andrei spunea...

Daniel, bafta la liceu si la bac sa ai media 10 sa intri la Transporturi Feroviare :P ;)

Flyerboy spunea...

Nu ai de ce sa imi multumesti. Blogul tau e foarte tare :-bd

Trimiteți un comentariu

 

Statistici

Free Page Rank Tool Alexa Traffic Rank Checker