Ads banner 468x60

.

Finding Neverland - recenzie film

Finding Neverland, sau cum a fost tradus în română, În căutarea tărâmului de nicăieri, este un titlu încărcat cu absolut toată magia copilăriei. Ştim cu toţii povestea lui Peter Pan, băieţelul ce a hotărât să rămână copil. Dar nu istorisirea asta ne-o spune filmul!
Inspirat, conform trailer-ului, din realitate, Finding Neverland ne spune povestea lui J.M. Barrie, autorul faimoasei cărţi. Se pare că domnul James nu a fost mereu atât de talentat. Piesele scrise de el erau tot mai slabe. Într-o zi, aflat în parc, unde îi plăcea să scrie în timp ce câinele său se juca, cunoaşte 4 băieţi, şi pe mama acestora, Silvya. Copilăros din fire, bărbatul intră în jocul celor mici. Audienţa se declară fermecată de dansul străinului, cu câinele său devenit urs, şi devin cu toţii buni prieteni. Excepţie face tânărul Peter, care de la moartea tatălui devenise tot mai retras.
În zilele următoare, autorul se apropie tot mai mult de familie, în ciuda protestelor bunicuţei, care pare să nu îl placă. Din păcate, mama copiilor se îmbolnăveşte. Însă fiecare clipă petrecută alături de băieţi aprinde inspiratia domnului Barrie, care începe să scrie o carte. Surpriza cea mai mare este că Peter cel morocănos urmăreşte cu fascinaţie procesul de creaţie al piesei de teatru, şi se apucă el însuşi să scrie, încurajat de "unchiul Jim".
Filmul este fermecător, datorită efectelor speciale ce îl presară. Acestea simulează perfect imaginaţia vie a unui adult rămas copil. Realitatea alunecă uşor spre fantastic, asemeni lumii imaginare a unui micuţ.
Nici actorii nu sunt de lepădat! Kate Winstlet în rolul mamei, Freddie Highmore în rolul lui Peter (ştiţi actorul din August Rush, The Spiderwick Chronicles şi Charlie and the Chocolate Factory). Surpriza cea mare este Johnny Depp, care, ca de obicei, joacă excelent.
Ce face filmul genial este îmbinarea între copilărie şi maturitate. Este într-adevăr genul de ecranizare la care se poate uita toată familia.

1 comentarii:

Simpler spunea...

Azi la ora 15:00 incepe concursul.

Trimiteți un comentariu

 

Statistici

Free Page Rank Tool Alexa Traffic Rank Checker